Отсечката на Околовръстното между бул. „Братя Бъкстон“ и магистрала „Люлин“ е най-сложното съоръжение в целия Околовръстен път. Такова съоръжение в България не е правено. Това коментира главният архитект на София Здравко Здравков по БНТ.

Той обясни, че строежът на метростанция до Витоша включва изграждане на нов транспортен хъб с нова автогара и буферен паркинг. „Ако намерим начин да направим интермодален хъб на Околовръстното, такова нещо ще бъде уникално за света“, категоричен е главният архитект.

Той коментира и проблема с къщата на Иван Гешов в София, като обясни, че 50 000 лв е последната санкция към собствениците, която е била намалена на 20 000 лв.
 
Очевидно има нежелание от страна на собственика да я запази. Ние работим за механизъм, който да подпомага тези собственици чрез програмата за културно наследство, обясни главният архитект.

За дългоочакваната реконструкция на площад „Света Неделя“ Здравков заяви, че в момента с екипа на италианските проектанти се събират изходни данни и от другата седмица започва работа. „Заради пандемията просто нещата се отложиха“, допълни архитектът.
 
Предстои и започването на работата по разширяването на пешеходната зона от улица „Съборна“ до Градската градина.