Междуроднински войни на метри от жълтите павета в София. Фекалии се оттичат в двора на къща до Орлов мост от години. Те идват от незаконно построен етаж в имота. 

След години на гурбет в Испания един от наследниците установява, че семейството на братовчед му незаконно е издигнало трети етаж на сградата, а на втория се е появила тоалетна, за която в мръсен канал се е превърнал дворът в къщата.

Димитър Филяновски и майка му подават жалби до Столичната община, но решение на проблема така и не се намира.

"2010 г. заминавам на работа в Испания. Майка ми отива да живее за известно време при роднини във Варна. Прибирам се май месец 2010 г. и виждам таванската постройка, която е вдигната. Пускам две жалби в общината и дойде комисия. Казаха, че мокро помещене се прави върху мокро помещение, а не кой където иска. Собствениците на втория етаж не можаха да покажат никакво разрешително. Етажът е абсолютно незаконен, нямат един документ в общината", разказа Филяновски пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът уточни, че над входното антре е построена баня-тоалетна, а на третия етаж има още една баня-тоалетна. Тръбата обаче е паднала и всички фекалии и води се изливат на земята. 

"Все пак живеем в 21 век. Това е за четвърти пореден път. Толкова бавно действат институциите, жалко за държавата", възмутен е Димитър Филяновски.

От една година братовчедите не си говорят и комуникират единствено с жалби чрез институциите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!