След биковете в „Лозенец“, коне превзеха столичния жк „Люлин“. Безпризорните животни се разхождат свободно по улиците в 9-та част на комплекса, пише „Монитор“.

Четириногите въобще не се страхуват от коли и не реагират на клаксон. Те се движат по ул. „Търново“, между 9-и и 10-и микрорайон.

Макар да се придвижват свободно из кварталните улици, конете си имат стопани, като това е видно от повода и на двете животни.

Улицата е една от натоварените в „Люлин“, което на свой ред може да предизвика катастрофи.Междувременно стана ясно, че биковете, които скитат безпризорно в столичния квартал „Лозенец“, вече са три. До тях пък необезпокоявано се разхожда и тяхната майка, показа Нова ТВ.
Животните всъщност се оказаха неуловими за институциите. В същото време обикалят буквално на метри от жилищните блокове на местните.

„Онзи ден дойдоха двама представители на общината, разходиха се по нашата улица. Попитаха кой е собственикът, явно не са го намерили и си заминаха“, обясни г-жа Станчева, която живее на 30 метра от терена, който буквално животните са превзели.

Оказва се, че тя вече е подала два сигнала до институциите, но резултат няма. Така ситуацията на улица „Нелсън Мандела“ в „Лозенец“ загрубява.

„Надявам се да ги приберат, който отговаря за тях. Единият от биковете ме гонеше. Вече подадох два сигнала, надявам се най-сетне някой да дойде“, коментира жената.

Кметът на района Константин Павлов написа в профила си във фейсбук, че отговаря само за законно пребиваващите на територията селскостопански животни. Оказва се, че ако някой види биковете, трябва да подаде сигнал в БАБХ, в 4-то или 6-то РПУ.
 

Седмицата започна с репортаж в сутрешния блок на Нова телевизия за два свободно пасящи бика, които са забелязани на ул....

Публикувахте от Константин Павлов - кмет на район Лозенец в Вторник, 29 септември 2020 г.