Очертава се нова промяна в силуета на столицата. Емблематичният хотел "Рила" в центъра на София може да бъде достроен. Подобна възможност не е изключена, заяви главният архитект на града, цитиран от bTV. 

Допълнително пристрояване на 10 етажна сграда с административно търговска част и жилища – такава  е новата идея за хотела. Дострояването е предвидено откъм улица „Леге”.

„Ние се намираме в едно доста ранно прозводство, в което собственик заявява намерениета си ние сме прегледали дали са допустими тези негови изисквания… … и сме казали да процедурата може да стартира”, заяви архитект Здравко Здравков.  

Всяко жилище обаче трябва да има паркомясто. Най-логично според главния архитект е да се търси място под земята. Там обаче може да има археологически находки,  така че ще трябва да се произнесат и археолозите: 

„В зависимост от естеството на самата археология може да се наложи да се осигури безпрепяствен обществнен достъп зависи какво ще се намери на това място!”, уточни Здравков.

Все още не е внесен проект как ще изглежда хотелът. Ако се стигне до строителство това може да бъе предизвикателство за движението в района. Одобрение на проекта в историчекия център на града ще трябва да даде и министерството на културата.