Случилото се на вчерашния протест в София сериозно разгневи журналистката Калина Андролова. БЛИЦ припомня, че на демонстрацията, която се проведе в четвъртък в столицата, протестиращи опънаха българското знаме на жълтите павета.

Българският трибагреник бе сложен на земята като „разделителна линия между тях и полицаите, пратени, за да бдят за сигурността им. 


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Именно това действие от страна на протестиращите разгневи Андролова.

„Дали ще се научите някога, че ЗНАМЕТО НЕ СЕ ОСТАВЯ НА ЗЕМЯТА!“, ядосано попита журналистката.


Освен това тя сподели и публикация на „Гербове и знамена“, която гласи следното: „Дали ще се научите някога, че ЗНАМЕТО НЕ СЕ ОСТАВЯ НА ЗЕМЯТА!

Не се носи като наметало, забрадка, кърпа за глава, не се слага на откършени клони и не се влачи по земята, защото си се уморил да го носиш.

Не се купуват знамена с гербове от Китай, защото това не е българското национално знаме.

Ако ще носиш знаме, носи го с уважението, което заслужава. Защото не е твое, а е на всички. Символ е на цялата българска държавност и народ“.


БЛИЦ припомня, че вчерашния протест бе обърнат на битак с китайски свирки, знамена и всевъзможни боклуци. Заради това продуцентът Виктор Димчев сподели, че „знаме-китайче, точните найлонки, само за няколко лева и сте част от битката срещу мафията!“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!