В 19 часа в Триъгълника на властта започна 45-тата вечер на протести. Непроменени остават исканията -  за оставка на кабинета и на главния прокурор.

Демонстрантите отново са една шепа хора.

Малко преди началния час на акцията на недоволство на възрастна жена ѝ  прилоша и се наложи на мястото да пристигне екип на Спешна помощ, информира Нова тв.

Оказана ѝ е медицинска помощ. По-късно се очаква  и традиционното шествие на протестиращите от Министерски съвет до Орлов мост.

44-тата вечер на протести премина с кинопрожекция игра на волейбол, каране на ролери и велосипеди.

„Идеята беше артистичен протест срещу построяването на хотели, като цяло застрояването на морето, което е неправилно”, сподели участник в протеста.

Мненията около акцията на недоволство обаче остават полярни. „Недопустимо е в центъра на София да се нападат жени и да се блокират възлови кръстовища. Това, което се случва с тези хранителни продукти, с които се замерят институциите, е много грозно, защото може би се изхвърля храна, която щеше да нахрани възрастните в старческите домове за една седмица примерно”, коментира ММА боецът Станислав Недков – Стъки.

Исканията на протестиращите остават непроменени. Те коментираха и изказванията на председателя на парламента Цвета Караянчева и на президента Румен Радев.  „Щом и от връх Шипка е стигнало до София, че искат оставка, значи цяла България иска оставката на Бойко Борисов”, каза участничка в протеста.

Палатковите лагери остават на три места в центъра на София – на площад „Независимост”, до Ректората и на Орлов мост. Там обстановката е спокойна. А в 20.30 часа се очаква да започне контрапротест на бул. „Ситняково”. Той е срещу затварянето на възлови кръстовища в столица.
Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!