Очаква се над 200 000 автомобила да влязат в столицата в последния почивен ден от новогодишните празници. Това каза за Агенция „Фокус“ комисар Тенчо Тенев - началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР, за очаквания трафик през последния почивен ден от новогодишните празници.
„В момента трафикът в София е слаб. Очакваме след 12.00 часа да се засили. Най-натоварено ще бъде по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Люлин“. Създали сме необходимата организация. В 11.00 часа една част от полицейските екипи ще заемат местата си по кръстовищата, от 12.00 часа започва втория етап на организацията, която имаме. Очакваме хората да се приберат безпроблемно. Дано времето да е хубаво“, коментира началникът на „Пътна полиция“ към СДВР.
Комисар Тенев препоръча на шофьорите да карат по-бавно, тъй като температурите в София са минусови. „Има участъци, където настилката може да е хлъзгава. Много внимателно и бавно да карат и да не предприемат рискови изпреварвания, за да не се получават задръствания и големи колони“, добави още комисар Тенчо Тенев.