Лекарите в спешното отделение на "Пирогов" ще бъдат оборудвани с лични паник-бутони, за да се оптимизира комуникацията им с полицейския пост в лечебното заведение. Това съобщиха директорът на болницата проф.Стоян Миланов и главният секретар на МВР Георги Костов след среща в лечебното заведение. Повод за разговора им беше протеста на служители на болницата, след като в неделя пациент на болницата нападна екип, който му оказваше медицинска помощ.
"Няма грешка или забавяне в реакцията на полицаите, които дежурят в "Пирогов"", каза главният секретар на вътрешното министерство Георги Костов относно инцидента в неделя. По думите му служителите на реда са се отзовали за три минути. За да се оптимизират мерките за сигурност в болницата, възможно най-скоро на дежурещите в спешното отделение ще бъдат дадени  индивидуални паник-бутони, информира БНР. 

След приключване на ремонта на входа пък, пациентите ще бъдат разделени на спешни и планови, като ще влизат през различни входове. Обмислят се и възможности за видеонаблюдение, които обаче ще трябва да бъдат съобразени с изискването за лекарска тайна и опазване неприкосновеността на личния живот на пациентите.