Неочаквана, но засега несподелена любов пламна на метростанция "Опълченска". Един млад столичанин вече вярва, че именно тук е срежнал голямата си любов.  

Младежът е оставил бележка, с която съобщава на своята избраница, с която са си помахали преди малко повече от седмица, че тази събота - 16 ноември, ще я чака там, гласи обявата, публикувана в "Забелязано в София"

В нея се обяснява, че случайната среща станала около 10 часа вечерта в съботата, на 2 октомври. Лудешко предизвикателство от приятели станало причина мъжът да помаха на девойката, която обаче не просто не се смутила, а му откликнала с ентусиазъм. Както вече споменахме, мотрисите винаги срещат и разделят, както и в нашата история. Само секунда след помахването метрото потеглило с девойката, а нейният обожател останал безмълвен на метрото. 

Любов от пръв поглед, най-вероятно така си обяснява ситуацията авторът на бележката на гарата, който обяснява, че ще чака момичето в същия ден и час на метростанция "Опълченска". Той осъзнава, че шансът е много малък, но... надеждата умира последна. 

Ето и обявата, с която младежът се надява да призове момичето от влака: Естествено, случката е предизвикала и множество коментари: