Майка подава сигнал за упражнено насилие над детето й, което посещава частна детска градина. Детето е с хематом на ухото. От детското заведение обаче са категорични, че поведението на детето е проблемно и отричат да са причинили нараняване на малчугана, предава Нова тв.

Във вторник следобяд Цветелина Стамболийска взима синът си от частна ясла „Славейче”. По думите й, детето било във  видимо стресирано състояние. След като се прибрали вкъщи забелязала, че ухото на детето е посинено. Според нея, синът й, който е на 1,8 г., е бил дърпан за ухото от служител на яслата.

След преглед от „Пирогов” обяснили, че детето е с хематом, а съдебен лекар потвърждава констатацията и издава медицинско удостоверение, че ухото на детето е било силно издърпано. Цветелина Стамболийска е подала сигнал до всички органи случаят да се разследва. По думите й от детската градина отказват да съобщят името на преподавателката, причинила травма на детето й.

От детското заведение обаче споделят, че детето е проблемно.

„Детето е много трудно за гледане, с изключително проблемно поведение. То е агресивно към себе си и това рефлектира върху всички останали деца, защото то е непрекъснато неспокойно до тогава степен, че постоянно има писъци, търчане във всички посоки, блъскане във врати, стени, помитане на кошари, деца. Майката много добре знае за поведението на детето си. /…/ Ние издаваме детето и часове по-късно получаваме обвинение, че ухото е посинено при нас. На майката сме обяснявали  многократно за проблемите на детето. Препоръчали сме да заведе детето на психолог, дали сме координати на детски психолог. Разговорите ни тръгнаха към това, че детето няма как да остане в детската градина, защото наранява себе си и останалите деца. Оттам започна войната с детската градина”, каза управителят на детска градина „Славейче” Ирена Радулова.