Борисовата градина в София – без коли, без шумни заведения и никакво строителство. Това предлага новият проект за устройствен план на най-стария парк в столицата, посочва Нова телевизия.
 

Борисовата градина трябва да стане по-малко увеселителен и повече зелен парк. Това предвижда проектът, който в момента се разглежда от Столичната община. Предвижда се пространството на входа на парка при езерото „Ариана” да стане по-просторно. Ще остане само едно заведение, което трябва да върне автентичния вид на мястото.

 Паркът трябва да остане място за почивка и затова се предлага и другите заведения на територията му да са с намалено работно време и ограничения на шума.
 
Проектът обещава колите да излязат в периферията и то под земята, където трябва да има над 420 места за автомобили. 
 
Освен въздух, хората в парка искат и тишина. Проектът предвижда намаляване на работното време на заведенията, затваряне на част от тях и евентуална забрана за продажба на твърд алкохол на територията на парка.
 
Място ще има и за спорт. Стадионът на ЦСКА остава, но ще могат да се изграждат само козирки. Има идея и старата къпалня „Мария Луиза” отново да заработи. В имота обаче има и частни интереси, както в още много обекти в Борисовата градина. План максимум – общината да си върне всички терени.
 
И още за спорта - този път на две колела. Софийският колодрум е открит през 1928 г. Според новия план на парка колодрумът остава, но остава пустеещ. Той е под опеката на Национална спортна база. От години там инвестиции не са правени. Съществуването на терена обаче е гарантирано от закона, макар и на прага на разрухата.