От 8 юни започва миене на съседни улици в кварталите, които са обособени в карета.
 

Дейностите ще започнат от район “Красно село“ от каре, в което попадат улиците: бул. "Генерал М.Д.Скобелев", от бул. "Прага" до пл. "Руски паметник", бул. "Христо Ботев" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Македония", бул."Македония" - нечетни номера от пл."Руски паметник" до бул."Христо Ботев", ул."Св.Иван Рилски" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до ул."20-ти Април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул."20-ти Април" от бул. "Христо Ботев" до бул."Македония" ул."Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония".

Поетапно ще се извърши миене с цистерни по карета и в районите “Възраждане”, “Оборище”, “Средец”, «Лозенец» и «Триадица».
 
Ще се мие и територията между бул.»Витоша», бул.»Патриарх Евтимий», бул.»Христо Ботев» и ул. «Позитано».
 
Въвежда се временна забрана за обществено ползване на улиците от превозни средства във връзка с извършване на дейностите.
 
Закриват се и участъци от зоните за платено паркиране - "синя" и "зелена" зони, както и „служебен абонамент“ за периода на миенето.
 
Собствениците на автомобили трябва да преместят колите си за времето от 07.30 ч. до 16.30 ч. от уличните платна. Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите.