Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Както БЛИЦ писа на 31 май 10 момичета пребиха своя съученичка в района на "Южния парк". Пострадалата е постъпила в "Пирогов" още същата вечер. 

Спречкването започнало чрез чат в социалните мрежи. Там бил уреден и боят. Момичето е ритано в устата. Побоят е заснет от момче. 

Ето съобщението от прокуратурата:

Днес, 01.06.2020 г., след доклад на материали от 04 РУ СДВР, прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 (причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди).

От събраните материали става ясно, че около 18.00 часа на 31.05.2020 г. е възникнал скандал между голяма група от момичета, на възраст между 12 и 16 години, събрали се в Южния парк в град София, в хода на който те си разменили обидни реплики и квалификации.

При ескалиране на конфликта са нанесени и удари на две от момичетата, като впоследствие едно от тях е потърсило медицинска помощ в УМБАЛСМ „Пирогов“. При прегледа са установени повърхностни рани в областта на устата, като е констатирана липса на други сериозни травми.
Действията по разследването продължават.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!