Нова обществена тоалетна на мястото на старата такава ще бъде открита в градинката пред Военния клуб, позната и като градинката пред "Кристал". 

В момента обектът е скрит зад огради, зад тях се вижда, че съоръжението е завършено и вероятно скоро ще бъде открито. То е в южния ъгъл на градинката, където се пресичат улиците "Аксаков" и "6 септември", там бе и предишната тоалетна, зарязана в продължение на години.


Тоалетната е модерна и е от тези, които се самопочистват след всяко използване. Цената на услугата е 1 лв. Подобни тоалетни има и в Борисовата градина, Южния парк и Зоологическата градина.

Това са част от малкото останали обществени тоалетни. Друга възможност за облекчаване са 40-те химически тоалетни, които - заради лошата поддръжка, не са предпочитан вариант от жителите на града.

Те са факт в града по силата на сключен договор на фирма със Столичната община, която годишно плаща за тях 84 000 лв. Само през топлите месеци обслужването на химическите тоалетни струва около 7200 лв. месечно.