24-годишният моторист, който беше прострелян от полицаи снощи, е бил засечен от органите на реда, които без предупреждение са започнали да стрелят по него. Това разказа самият той пред Bulgaria ON AIR.

Според униформените мотористът се опитал да избяга от полицейска проверка. Служителите на реда казват, че се наложило да стрелят заради възникналата реална опасност за живота им. 

Стоп патроните попаднали в ръката и крака на водача."Бях изпреварен и засечен от патрулен автомобил на СДВР, при което се опитах да избегна удара с него. Полицаят слезе от патрулния автомобил и без предупреждение започна да стреля по мен", обясни Йордан Дурев.

Йордан заяви, че е преброил пет изстрела, а не три, както твърди полицията. Той също така отрича да е минавал на червен светофар. „Това може да се докаже, на всеки светофар има камера”, посочи Дурев.

"Моята вина е, че моторът ми е подготвен за писта и не е редно да се движи по пътищата. Най-малкото няма огледала, което ме е възпрепятствало да видя патрулката зад мен", обясни още Йордан.
 
Разследването на случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ