МВР излезе с официална информация за двата протеста в центъра на София. Бе направен опит за сблъсък между двете групи -привържениците на Радев и тези на правителството. Имаше и сблъсък с полицаите.

"Около 19.50 е възникнало напрежение. Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца. Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.


Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса. Екипи на СДВР  продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред", съобщиха от пресцентъра на Вътрешното министерство.

Напрегнатият ден в София днес започна със събирането на привърженици на президента Румен Радев заснаха в късния следобед на "Дондуков" 2. Около 19 ч. пред Министерския съвет дойдоха привържениците на ГЕРБ и правителството.

Те си тръгнаха към 20.30 ч., след като при тях слезе и премиерът Бойко Борисов. В това време обаче група от протестиращите пред "Дондуков" 2 тръгна по посока на храм-паметника "Ал. Невски" - там, откъдето трябваше да бъдат извозени привържениците на кабинета. Имаше обидни квалификации, замервания по автобусите.