„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 5 януари, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Проф. Йордан Иванов“ , вилна зона „Симеоново – Драгалевци“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул.“Проф.Йордан Иванов“ ,ул.“Зографи Молерови“ ,ул. „Проф.Александър Бурмов“ ,ул.“Железния светилник“ ,ул.“Илинден“ и ул.“Георги Константинов“ и района между ул.“Тодор Пеев“ ,ул.“Васил Попович“ ,ул.“Бяла черква“ ,ул.“Симеоновска“ и ул.“Горска ела“. 
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул.“Проф.Йордан Иванов“ ъгъла с ул.“Зографи Молерови“.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. „Васил Друмев“ , кв. „Подуене“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Васил Друмев“ от ул. „Русалка“ до бул. „Мадрид“. 
по ул. „Франсис де Пресансе“ от ул. „Алеко Константинов“ до ул. „Черковна“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Васил Друмев“№37.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с диагностика на уличен водопровод на ул. „Здравчи камък“ , с. Кътина, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 15:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Езеро“, ул. „Пирамидите“, ул. „Сини вир“.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Езеро “ ъгъла с ул. „Здравчи камък“.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Самоковско шосе“ , с. Панчарево, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул.“Риляник“, ул.“Елин Пелин“, ул.“Васил Левски“ № 35, 37, 39. 
по ул.“Самоковско шосе“ от ул.“Елин Пелин“ до ул.“Вукова кория“ Община „Панчарево“, Зона за отдих на ул.“Самоковско шосе”.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Руджери “ ъгъла с ул. „Елин Пелин“.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с изграждане на водомерен възел на ул. 5006 , Научно - производствена зона „Искър“ , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. 5002, по ул. 5006 от ул. 5002 до бул. „Искърско шосе“ и гара Искър.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: пред гара Искър.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.