Протест на жители на квартал "Горубляне" блокира днес отново булевард "Цариградско шосе". Акцията се провежда на ключовото кръстовище на булеварда между улиците "Павел Косарев" и ул. "Димитър Пешев" между 16 и 19 часа, става известно от съобщение до медиите.


Причина за недоволството им е решението на общината да изгради парк върху техни терени.

Това ще затрудни придвижването на шофьорите, които искат да влязат или излязат от града и то в часовете, когато трафикът от магистрала "Тракия" към столицата е особено интензивен.

Протестите започнаха преди месеци. Живеещите в Горубляне недоволстват срещу нареченето от тях "принудително отреждане на терени за зелени площи" и "многогодишната дискриминация на нискоетажните квартали спрямо панелните жилищни комплекси" покрай желанието на Столична община да изгради върху 1250 декара Източен парк, граничещ с "Младост", "Дружба" и "Горубляне". Позицията им гласи, че Столична община вече 23 години "запазва" имоти без да ги обезщетява.

Десетки шофьори от своя страна изразиха недоволството си от блокирането на "Цариградско шосе". Те коментират, че това е предизвикало задръстване и им е причинило неудобство. 

Ето какво пише във Фейсбук недоволен столичанин:

"Поредният протест с затваряне на пътя, за който нищо никъде не е споменато и хиляди хора трябва да се съобразяват с 30 малоумника. Аз лично с нищо не мога да ви помогна и освен да ви тегля една, задето седя в задръстване, няма какво да направя."