По доста интересен начин започна сблъсъкът от тежка категория между кандидатките за кмет на София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

БЛИЦ припомня, че бившият омбудсман направи доста интересно предложение към сегашния столичен градоначалник.

Малко след това Беновска разсмя Фандъкова с въпрос за шефа на БСП в София, а Манолова пък се обърна към водещата с думите "Не се разсейвайте".

Част от дебата позволи на двете дами да си зададат взаимно въпроси.

"Кое от програмата на БСП няма да изпълните?", попита Фандъкова.

"Нямам ангажимент да изпълнявам програмата на нито една партия, а само желанията на гражданите. Мога да ви кажа какво ще изпълня от програмата на БСП, а именно как да направя така, че всяко дете да има детска градина и ясла. Това е добро предложение", отвърна Манолова.

На свой ред бившият омбудсман реши да контрира сегашния кмет на София с въпрос, свързан с премиера Бойко Борисов, който преди време каза, че за първи път Фандъкова сама ще може да подреди партийните листи: "Кой досега ги реди и не решавахте ли сама? Кой управлява задкулисно София?".

"Вие сте отличен политик с дълъг отпи. Знаете как се подреждат партийните листи. Тук сензация няма!", категорична бе Фандъкова.

"Всичко прилича на свирен мач", продължи Манолова, а Фандъкова директно я провокира: "Кажете кой е човекът, за когото толкова твърдите, че управлява тайно София?".

"Вашият председател разбира се! Той определя какво се случва в София", каза Манолова, което провокира единствено смях от страна на сегашния кмет на София.

"Не мисля, че изборите за кмет на столицата ще повлияят на живота на кабинета "Борисов" 3. Не използвам манипулации, лъжи и внушения - хората ме познават. Да, аз имам ясна политическа принадлежност, но кандидатствам с ясна позиция на кандидат за София", отвърна Фандъкова.

Водещата Беновска реши да жегне и двете с въпроси за лидера на ГЕРБ.

"Кой е за вас Бойко Борисов като личност" - бе питането й към Фандъкова, която призна, че: "Имаме ясен профил и отговорности помежду си. Абсолютно прозрачни и ясни отношения има помежду ни".

"Кой е за вас Борисов като премиер на България" - бе питането на Беновска към Манолова, която каза: "Борисов не ми е началник, ментор или човек, който да диктува моите решения. Имала съм работни отношения с него, но от година насам се няма комуникация помежду ни".

"Не бе боря срещу Корнелия Нинова и не искам лидерското място в БСП", допълни Манолова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!