Засадиха цветя в дупки в асфалта в квартал „Младост“. Целта е те да бъдат по-видими. А снимки бяха публикувани във фейсбук групата „Забелязано в София”. Не само в „Младост“, но из цялата страна могат да бъдат видени освен цветя в дупките, и български знамена, както и цяла фиданка. Идеята не тръгва от България. Това е инициатива и послание до общините по цял свят.В началото на година едно видео се завъртя в Интернет пространството и стана известно. В него Коби Пърсън сади цветя в дупките по улиците на Ню Йорк. Ето и причината:
 
„Преди 2 дена си карах колата из Ню Йорк и пропаднах в дупка. Спуках си гумата и трябваше да си купя нова. Тогава се замислих – как ние, нюйоркчаните, можем да се справим с дупките, защото общината няма да ги оправи до лятото. Затова си мислех, че ако бях видял цвете в дупката, щях да го заобиколя и нямаше да си пукна гумата. Така че днес ще обикалям из града и ще садя различни по големина цветя в различни по големина дупки“, казва Пърсън.

Снимка на Да, за Младост.

Малко по-късно цветя се появяват и в дупките на улиците на Брюксел. Градинарят се казва Антон Шърманс.

Снимка на Да, за Младост.
 
„Всички се дразнят на дупките, но аз не искам да се нервирам. Затова реших, че това е позитивен и смешен начин да поставим проблема в графика на общината. Поне една дупка вече е запълнена два дена, след като посадих цвете в нея, така че бях много щастлив да го видя“, посочва Шърманс.