Жители на столичния квартал "Дианабад" сами поставиха предпазни колчета на тротоара пред блока си, за да попречат на автомобилите да паркират там. Самоинициативата на живущите на улица "Васил Калчев" се налага заради отказ на общината да ремонтира тротоара.
 
"Тротоарът е така от няколко години, правят се само малки ремонти. Тук постоянно паркират автомобили и се притеснихме, че ще стане още по-лошо. Затова инициирахме поставянето на колчета", обясни пред Bulgaria on Air жителят на "Дианабад" Захари Димитров, който подаде сигнала за нередността. 
 
Столичната община уверява гражданите, че не се очаква ремонт на тротоара в близко бъдеще. От общината отказват да поставят колчета и по тази причина живущите в "Дианабад" сами си ги купуват и монтират.
 
Самоинициативата им е струвала по около 50 лева на апартамент.
 
Живуща в квартала жена се притеснява дали колчетата ще бъдат опазени, тъй като непрекъснато в уличките влизат тежки строителни машини. По думите ѝ положението в "Дианабад" е много тежко заради постоянните строежи на кооперации.
 
"Динабад" е в ужасно състояние заради презастрояването. Общината не поема абсолютно никаква отговорност за собствеността си. Отговаря ни се, че върху общинска собственост те не финансират частни инициативи", обясни друг жител на квартала.
 
Хората се притесняват от това да не се наложи колчетата да бъдат премахнати и все още чакат отговор от Столичната община.