Закупуваме допълнително 10 нови метровлака на “Сименс” за третата линия и поетапно модернизираме най-старите мотриси. От инспекцията на метрото с премиера г-н Бойко Борисов днес, имам уверението, че Министерство на финансите ще осигури съфинансирането за тях от 15 млн. лв. 

Това разкри във "Фейсбук" столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Общият бюджет за 10-те нови мотриси е 88 млн. лв. и те ще започнат да пристигат в София през следващата година.

Продължават тестовете с първите 20 метровлака “Сименс” по завършения 8 километров участък от третата линия.

Движението от “Красно село” до бул. “Владимир Вазов” ще бъде пуснато през август. Имам уверението, че немските екипи на “Сименс”, които бяха изтеглени по време на пандемията от България, възстановяват работа по тестовете на системите.

Продължава работата по 4-те километра през “Овча купел” до Околовръстния път при “Горна баня”. Тестовете с влакове по тях ще започнат другия месец.
Стартирахме процедурата за продължение на третата линия - нови 3 км от бул. “Вл. Вазов” до кв. “Левски Г”. Така, при осигурено финансиране, през 2021 г. бихме могли да започнем строителството им.

За разклонението на третата линия - от Военната академия към “Слатина” до бул. “Цариградско шосе” при зала “Арена Армеец” - в момента сме в процедура по изготвяне на регулационните планове и планираме тази есен да стартираме процедурите за избор на изпълнител.