За седемнадесета поредна година Виенският благотворителен бал, организиран от Сдружение „Виенски клуб“ – София, се проведе в столицата  под патронажа на Негово превъзходителство посланика на Република Австрия Роланд Хаузер и кмета на град София, г-жа Йорданка Фандъкова. Гостите на бала се насладиха на неповторимата виенска атмосфера.
Тържественото откриване на бала бе полонеза, следваха музикална програма, томбола, кадрил, виенска кухня и музика и много танци. Дамите бяха посрещнати с подаръци от общините на Виена и София. За кулинарните изненади по традиция се погрижи майстор-готвачът от Виена г-н Готфрид Ганстерер, а голяма част от продуктите за бала, както винаги се доставиха от Австрия, като например сладко от червена боровинка - специалната съставка на десерта. Сред изкушенията за небцето бяха още козе сирене с агнешки език, говеждо в сос от червено вино и, разбира се, традиционният гулаш, без който не минава нито един Виенски бал.
 

Над четиристотин вип гости, сред които посланици, бизнесмени, юристи, политици и ценители на класиката, се потопиха в неповторимата атмосфера на Виенския благотворителен бал в София. 
 

Непоклатима традиция е дебютантите да открият тържествено вечерта под звуците на Щраусовия величествен валс "На хубавия син Дунав", изпълнен за първи път преди 150 години. Балът продължи до малките часове с музика от рокендрол до класика, много танци, сред които и кадрил, томбола и.
 

"Балът се превърна в развлекателно и в същото време остава благотворително събитие за широката българска общественост", коментира Мария Нейкова, председател на Виенския клуб. С част от събраните средства ще бъдат подпомогнати столични домове за деца, цитирана от "Стандарт".