Българските шивачи и дизайнери обличат холивудските актьори, които снимат у нас, с костюми за 18 млн. евро. „Когато бройката на костюмите е голяма и хората ни не могат да се справят, наемат се външни ателиета.“ Това разказва Джанина Байкушева, художник костюми и управител отдел „Гардероб“ от Nu Boyana Film Studios.
Имаме индийска рокля, която е 25 000 долара, и костюм нинджа, на който само шлемът му беше 10 000 долара. В същото време 400 000 лева са събрани от екипите, снимали филми в София и Пловдив през годината, пише "Монитор". 

Холивудските кинаджии са платили 289 835 лева, за да снимат филмите си по улиците на столицата. В момента продуцентите плащат по 1,70 лева на час за 15 кв.м, когато се блокира движението по улица, където има зона.

Общо 98 730 лева са били приходени през 2016 г. в община Пловдив от снимачна дейност, кинопродукции и концерти на открито. Сумата е само от мероприятия, провеждани на площад „Централен” и в архитектурния резерват Старинен Пловдив. Това съобщи зам.-кметът на община Пловдив Амелия Гешева.