Зелената зона за паркиране в София ще се разшири в два участъка - в горната част на квартал "Яворов" и в зоната около пазара "Иван Вазов". Това реши транспортната комисия в Столичния общински съвет (СОС).

В „Иван Вазов“ платено паркиране ще се разшири с 880 места на територията оградена от ул. "Бяла черква", булеварди "П.Ю.Тодоров", "България" и "П.Каравелов".

В "Яворов" планираното разширение е с 210 места места на територията оградена от булевардите "Цариградско шосе", "М. Еминеску", "Шипченски проход" и ул. "Акад. Людмил Стоянов".

В СОС са постъпили още доклади за промяна на параметрите за платено паркиране, но все още не се е стигнало до гласуване в комисии.

Обсъждат се идеи и за въвеждане на електронен винетен стикер за паркиране, облекчение при издаването му на хората в неравностойно положение и добавяне на изискване за задължителен годишен технически преглед с цел премахване на превозни средства от улиците на София, които са излезли от употреба, но се ползват като складови помещения.