Възстановено е движението по бул. „Цариградско шосе“ посока изход, екипи на пътна полиция са разположени в района около инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Екипи на Пътна полиция са разположени в района около инцидента и имат готовност при евентуална необходимост, отново да спират движението по булеварда и да пренасочват водачите по обходни маршрути.

След възникналия днес пътен инцидент с лек автомобил на газостанцията на "Цариградско шосе“ в района на Окръжна болница бяха предприети незабавни мерки за гарантиране на безопасността на хората на място и в района.

“При произшествието  беше нарушена херметичността на цистерната за пропан-бутан, започна изтичане на газ.

В тази връзка беше създадена необходимата организация от органите на „Пътна полиция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Столична община за обезопасяване на района, осигуряване на необходимото замерване за риска от взрив от газостанцията вследствие на изпускането на газ.

Предприети бяха всички действия за гарантиране на безопасността на хората, включително и организация за замервания", съобщи комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център в ГДПБЗН.

На този етап няма опасност за населението. Предприети бяха  всички мерки за организиране на маршрута на градския транспорт,  за да се осигури придвижването на жителите от кварталите „Младост“ и „Дружба“, допълни Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. 

Беше спряно движението  в участъка от 4-ти километър до разклона за бул. „Брюксел“  по бул. „Цариградско шосе“ посока изход, патрули на Пътна полиция пренасочваха движението по бул. „Драган Цанков“ и „Черни връх“.