Самолетът на президента Румен Радев кацна на Летище „София”. Както БЛИЦ съобщи, до спешното прибиране на държавния глава и 33-членната му делегация от Естония се стигна, след като стана ясно, че президентът е бил в контакт със заразения с коронавирус шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров.

Линейка на Правителствена болница чака на пистата.

През деня се появиха различни съобщения за това дали е имал контакт с болен от COVID-19. Първо от естонска страна съобщиха, че разполагат с данни, че държавният глава е имал контакт с COVID заразен преди пристигането си в Естония.

Президентът Керсти Калюлайд пише във Фейсбук, че са се погрижили за българската делегация да бъде изолирана в хотела и че Радев не е участвал вчера в официалната вечеря.

По-късно от президентската администрация съобщиха, че към този момент Румен Радев не е бил контактен с лице с положителен тест за COVID-19, че делегацията не е била карантинирана и че му е бил направен тест веднага, след като е пристигнал в Естония и той е бил отрицателен.

Този следобед здравният министър Костадин Ангелов заяви, че като всеки български гражданин, и президентът ще бъде поставен под карантина. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ