След като в продължение на няколко седмици организаторите на протеста призоваваха за ескалация и прокламираха Велико народно въстание на 2 септември, се оказа че въстанието им било… мирно. Бомбичките в палатките, агитките, къртените павета и опитът за палеж на полицаи бяха обявени от „Отровното трио“ за организирани от управляващите, пише tribune.bg

„Събитията от снощи са организирани и режисирани от Борисов със съдействието на МВР“, заяви Хаджигенов, а от устата му излизаше пяна.

Той обаче по никакъв начин не коментира възможност метежът да е платен от друг човек,  – Васил Божков. А изпълнители да са неговите съмишленици от „Възраждане“, както вчера намекнаха от СДВР.

Хванаха се за гушите: "Дай България" обвини "Отровното трио" за касапницата на протеста

„Току-що уведомих шефа на СДВР, че възстановяваме палатковите лагери. Хора сега отиват да купуват палатки и тенти и връщаме всичко обратно“, похвали се Хаджигенов.

„До края на деня палатковите лагери ще се върнат, започваме с този тук на пл. Независимост и всички останали лека полека ще ги върнем“, категоричен е той.

„Ще продължаваме до край, довечера в 20 ч. отново в триъгълника на властта, който снощи се превърна в срамния триъгълник на България. Провокатори, спрейове, бити жени, младежите, които бяха арестувани, лъжите на полицаите, всичко това е лицето на Борисов. Ние нямаме шпицкоманди, полиция и палки, ние имаме само гражданите и затова сме на този площад и няма да мръднем от тук докато не освободим България“, заяви Арман Бабикян.

Той обаче не проговори кой струпа балите слама и искаше да запали живи полицаите още по светло и защо триото, като организатор на протеста е позволило на провокатори да вилнеят на Ларгото и не е направило опит да предпази полицаите от набезите им.

Нито един от "Отровното трио" не отговори и на обвиненията от страна на "Да България", а именно: "Появиха се много провокатори от страна на Отровното трио, които се опитват да превърнат протеста в касапница!" 

Протестиращи блокираха част от движението на пл. Независимост днес - между Министерски съвет, парламента и Президентството, и направиха жива верига.

Движението бе освободено след кратък сблъсък между протестиращи и полиция. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!