София осъмна отново блокирана. Вчера демонстрантите отново блокираха възлови кръстовища в центъра на града и възстановиха палатковите лагери, които в ранните часове на вчерашния ден бяха премахнати от органите на реда.

Цяла нощ шепа протестиращите на Орлов мост и пред Ректората очакваха полицията да дойде и да раздигне барикадите им. Снощи те натрупаха кофи за боклук, кашпи, пейки по улиците, разпънаха и палатки. Така продължи цялата нощ. Полицията обаче не предприе никакви действия. Автобусите и тролеите на Орлов мост завиват обратно.

Провокациите на протестърите не спират: Пак блокираха София с палатки! Укрепват ги с пейки и кофи за боклук СНИМКИ

На Ректората на Софийския университет няма палатки, но протестиращите оставиха пейки, кръстовището към момента също е затворено за движение. На площад "Независимост" палатките и тентите са преместени на тротоара, но движението също е затворено.
 


 


 


 


 
Променени са маршрутите на част от линиите на градския транспорт поради затворени от протестиращи кръстовища "Орлов мост" и на бул.“Васил Левски“ и бул.“Цар Освободител“ (Ректората), съобщиха от Столичната община.

С променен маршрут са автобусни линии: 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11.

Варна също осъмна блокирана. На протеста вчера вечерта във Варна е възникнало напрежение. След кратък конфликт с органите на реда демонстрантите отново са блокирали булевард „Мария Луиза“ пред сградата на общината.

 

Първоначално полицаите се бяха наредили в жива верига, за да не допуснат протестиращите на пътното платно, но в крайна сметка недоволните са успели да преминат и да блокират движението.

Вчера в Пловдив демонстранти също са се опитали да направи нова блокада, но след преговори между зам.-шефа на полицията Димитър Събчев и един от главните действащи лица на протестите Асен Костов, се постигна консенсус хората да преминат през подлеза до площад "Съединение". Така протестиращите достигнаха до сградата на прокуратурата, където след кратък престой шествието продължи по обратния път до Община Пловдив.