За втори ден се провежда протест пред сградата на Народното събрание, за да настояват за оставка на правителството.

Националният протест "Ние сме народ" е организиран от партия "Възраждане". Председателят й Костадин Костадинов призова недоволните от управлението да се събират пред парламента всеки делничен ден от 17:00 часа, а в почивните дни - в 11:00ч.

Забелязва се засилено полицейско присъствие в района на Народното събрание, като участниците в демонстрацията биват проверявани от органите на реда, които записват и личните им данни.


В същото време РЗИ алармира органите на МВР и общината в София, че протестът на Костадин Костадинов, може да се превърне в огнище за заразяване с коронавирус.
 
Преди минути в силовото ведомство и общината е получено писмо, в което се описва, че въпросните прояви нарушават грубо всички противоепидемични мерки на здравния министър Кирил Ананиев.
 
Основната е да не се събират на едно място и то близо един до друг повече от 10 души. В момента пред сградата на НС започват да се събират отново същите хора.
 
Припомняме, че при вчерашното изразяване на недоволство се достигна и до напрежение с полицията. Бяха арестувани 8 души.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!