На търговци на пазара "Красно село" не са съставени актове, а на други места в София, заяви директорът на РЗИ София Данчо Пенчев.

На пазара в "Красно село" няма нарушения и се спазват мерките. Нарушителите са на пазарите Димитър Петков, Женски пазар, Дружба 2 и Овча купел.

Днес вътрешният министър Младен Маринов и кметът на София Йорданка Фандъкова инспектираха работата на пазара в "Красно село". Маринов призова хората да не пътуват за Великден. "Нека този път не пътуваме по Великден, това нещо ще ни върне в първи клас", апелира министърът.

На въпрос кога ще отворят пазарите след последния им работен ден на 15 април, той каза, че не може да се ангажира с дата, защото всичко зависи от ситуацията. 

От своя стана кметът Фандъкова благодари на служителите на реда, че денонощно са на терен. "Целта е да работят пазарите както заради търговците, така и заради клиентите. Аз лично не видях нарушения, търговците са с маски, има дезинфектанти, като и отделни входове и изходи на пазарите", коментира градоначалникът.