Измами с евтин наем на апартамент през Facebook. Жена предлага едно и също жилище на различни хора, като от всички взема капаро, а до оглед не се стига и парите никога не се връщат, съобщава Нова телевизия.
 

Измамите стават през групи във Facebook, в които се търсят и предлагат апартаменти под наем без брокери.
 
Схемата е една и съща. Когато нов потребител пусне обява, с него се свързва жена, предлагаща много ниска оферта за хубаво жилище в искания район. Един от измамените е Радостин.
 
"Пратих и капаро със съответната сума и на следващия ден въпросната госпожа така и не се появи. Прати ми SMS, че била много зле", каза потърпевшият Радостин Тодоров.
 
Недвижимата собственост, предлагана от Гергана, се оказва движима. Един и същ апартамент е обявяван в различни квартали, според търсенето на наемателите.
 
Един от адресите, на който  наемодателката твърди, че се намира апартаментът, се оказа трафопост.
 
"Масово в момента се случват такива неща в социалните мрежи. Хора качват хубави снимки на нереално ниски цени", заяви консултантът на недвижими имоти Натали Кирилова.
 
Николета също попада в схемата. Тя превежда 150 лв. на наемодателката. До оглед отново не се стига, капарото също не е върнато.
 
"Пуснах пост във Facebook групите. Останах изненадана, защото поне 10 човека се свързаха с мен, които също са изгърмели като мен", добави потърпевшата Николета Аврамова.
 
Това не е първата измама на Гергана. През 2015 г. на същия принцип е предлагала и студентски общежития срещу заплащане.
 
За измама законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години.