Вера Иванова и останалите майки от "Системата ни убива" всъщност са откраднали името на организацията, действайки срещу други жени, майки на деца с увреждания. 

Това разкрива на стената си Красимира Обретенова, която стана лице на цялата система, бореща се подобни деца да имат повече права, а родителите им - по-лесен достъп до консумативи и лекарски услуги. 

Всъщност именно тя е една от майките, които навремето първи застават пред Народното събрание. Впоследствие там се намесва и Вера Иванова, която отцепва няколко други жени, "приставайки" на Мая Манолова в разрез с всички искания на останалите майки. 

Нещо повече - съгласява се на диалог със социалното министерство, като по този начин предава останалите. 

Накрая се стига и до нагла кражба, твърдят истинските основателки на организацията.

Ето какво пише Красимира Обретенова:

"Освен това- слоганът "Системата ни убива" беше регистриран  надлежно като "запазена марка", бранд, или каквото там му е нормативното име на нормативната регистрация на нещо, което лично или в съучастие си измислил и популяризирал.

Нещо като авторски права, които са гарантирани срещу злоупотреба.

Нали нещо такова Maia Stoitseva, Валентина Ташкова, Аделина Банакиева и не помня още кои бяхте в това начинание?
Т.е- ако Мая Манолова е поне малко юридически грамотна, а не нагла и безпардонна, би накарала тутакси  обслужващите я истерични женици да свалят тениските с надписа, да изчегъртат  надписа от буса си кирлив и да си преименуват тениските и буса с  партийната  на Мая Манолова сигнализация.

Само за да не се излагаме като маяманолки, не сме предприели съответните действия за което.

Това понеже все още има люде неразбрали , че понеже се оказа очиизвадно, че няколко майки блатото на Мая Манолината система тотално ги е отрепала и удавила, за жалост и със съчувствие го мисля/, останалата част от протестиралите под слогана "Системата ни убива"  се оттеглихме от блатото на сестра Галевщината.

Надявам се да е ясно."