Полицаят от столичния КАТ, който бе записан в клип как взима 50 лева рушвет досуш като ексколегата си Сашо Тръпков, нямал право да спира шофьори. Оказало се обаче, че в четвъртък спрял десетина водачи, пише „Телеграф”. Камери са го заснели и от близкото чейнджбюро.
Както БЛИЦ първи съобщи, сцената с подкупа се разиграва на столичния бул. „Васил Левски” и пряката с „Юри Венелин” навръх 24 май. Случаят придоби гласност, след като потърпевшият се оплака в социалната мрежа.
 

Около 16 ч. Ивайло Колев спира в нарушение, за да си купи сандвич от близкия павилион.Последва полицейска проверка и искане да почерпи, защото вместо да му спрат колата от движение, катаджията прави жест към него като му пише фиш само за неправилно паркиране.

Извършената проверка е потвърдила, че става дума за поискан и даден подкуп. Със случая се е заела Софийска градска прокуратура, обяви вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Часове по-късно агенти от дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, която лови корумпираните ченгета, паркираха в двора на КАТ-София. До 13 часа продължаваха разпитите на около 80 служители от отдел „Пътна полиция”. Част от тях разпознаха на видеото своя колега, когото на галено наричат Йоско. Той имал 17 години стаж в полицията.

От държавното обвинение съобщиха, че има достатъчно доказателства да се търси наказателна отговорност на ченгето.

Това е втори случай на документирана корупция на катаджия в центъра на София, след като през 2014 година студент направи клип, на който униформеният Сашо Тръпков прибира пари. За част от нарушенията Тръпков също беше съставил фиш вместо акт.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ