Близнаците-ултраси и техен авер, които бяха арестувани зрелищно от маскирани спецполицаи в центъра на София по подозрение, че са физическите извършители на побоя над журналиста и главен редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов, не са оказали съпротива докато са им слагали белезниците. 

Това са братята Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев, информира „Телеграф“ давайки още подробности от разследването за биячите.

И тримата са членове на фракции на фенове на „Левски“. Слави Ангелов беше брутално нападнат и пребит пред дома му преди малко повече от месец. Тогава трима здрави мъже го причакаха да слезе от колата и буквално го смляха с железни пръти.

В хода на разследването било засечено, че близнаците и аверът им участват в група за рекет, побои и дрога, а вчера бяха задържани още трима участници в нея-гаджето на певицата Гери Никол – Дани Илиев и ММА-бойците Любо Делев и Радион Топузов.

Те обаче нямат нищо общо с побоя над Слави Ангелов, като се разследват за други престъпления. 

25-годишните близнаци Георги и Никола и Бисер Митрев били задържани на различни места в София, а не в домовете им. Един бил в автомобил, друг на улицата, трети отивал някъде със свой познат в района на ИСУЛ.

Нито един от ултрасите не гъкнал и не оказал съпротива, докато ги закопчават, споделят свидетели на екшъна пред „Телеграф“. Братята са криминално проявени за нанасяне на телесни повреди, но никога до сега не са съдени. Бисер пък е бил с чисто досие до момента.

Проверка във Фейсбук показа, че Асенови са участвали в боксов клуб на привърженици на „Левски - София Запад“. Също към синята агитка са и останалите от разбитата група. Няколко часа след като се разбра за арестите в групите на сините фенове започнаха масово да се трият постове за бойците и боксьорите, а затворените групи на „София Запад“ буквално завряха от коментари по темата. 

ДОСИЕ:

Даниел Илиев е кикбоксьор. Името му обаче нашумя преди няколко месеца не покрай спорта, а покрай ринга на любовта, която завъртя с Гери-Никол. През януари те започнаха ударно да публикуват общи снимки в социалните мрежи и да не крият връзката си. Не липсваха фотоси от о. Пукет и други екзотични дестинации.

Любо Делев пък от години влиза в новинарските хроники с враждата му с Кюстендилеца. Двамата дори си организираха боеве между сини и червени агитки Любо Делев пък редовно пуска снимки в различни спортни пози и демонстрират татуровките си, както и луксозния си начин на живот.