До момента са получени 44 сигнала за завирявания, наводнени дворове, мазета и пътни участъци в София, по информация за обстановката към 20.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Най-интензивен е дъждът в южните и западните райони на София, от където са получени най-голям брой сигнали. До данни на БАН там са паднали над 40 литра на квадратен метър. Увеличените количества вода в реките се дължи освен на неспиращия цял ден дъжд и на снеготопенето в планините Витоша и Люлин. 

Нивата на всички реки, които преминават през територията на Столичната община, са значително повишени. Екипи на районните администрации, аварийното звено на Столична община и на пожарната осигуряват постоянно наблюдение на всички критични участъци. 

Овладяна е ситуацията с излязлата от коритото си река Какач при село Мало Бучино, където на място бе и кметът Йорданка Фандъкова. Екипи на Дирекция Аварийна помощ и превенция на Столична община, на пожарната и МВР разшириха коритото на реката. Трима души бяха евакуирани.

15 сигнала за запушени улични шахти вече са отработени и е осигурена проводимост. 

Затруднено е преминаването по пътя София – Самоков при „Златната рибка“ – пътното платно се почиства от паднала земна и скална маса.