Продължава издирването на нападателя, ограбил газостанция в София. Както БЛИЦ първи съобщи, престъплението беше извършено в нощта срещу събота, а 53-годишна жена беше леко ранена. От обекта са откраднати около 1100 лева, а служителката е в шок.

Илияна застъпва в 7 вечерта на работа за поредната 12-часова смяна като касиерка в газостанция в квартал "Манастирски ливади". Този път обаче нощта не минава спокойно. 

„Обрали са я, намушкали са я в крака долу.  До нас има казино.Често има наркомани и други съмнителни лица“, разказа служителят на газостанцията – Вальо.

Ужасът за Илияна започнал около 21.00  часа, когато в помещението с касата влязъл поредният клиент. Жената седяла на стол, близо до апарата. 


Опасна мистерия витае около въоръжения обир в столицата ВИДЕО

„Взел е чантата и си е тръгнал. Тя веднага ми звънна, но не ми каза, че са я обрали, а че има проблем“, разказа Петър, друг работещ в газостанцията.

Нападателят е бил с качулка. След като взел портмонето с оборота и ранил леко жената в крака, избягал пеша. Илияна успяла да се обади на телефон 112, а дошлите на място спешни медици обработили и превързали раната. Пред камерата на NOVA пострадалата разказа, че нападателят не я е заплашвал, а просто е искал парите.

„Това, което ми беше докладвано, е, че от служителката в газстанцията са отнети около 1080 лв. Тя е с порезна рана на бедрото, оказана й е помощ на място и не е хоспитализирана. Колегите продължават да издирват извършителя”, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В газостанцията има камери. Дали обаче са работели в момента на грабежа на този етап не е ясно.

Разследващи признават, че в последните месеци има няколко подобни случая в района. Но не могат да кажат за група ли става въпрос, или един и същ човек, който повтаря схемата на грабежите.

Министър Маринов с първи коментар след въоръжения обир в София

Подобни нападения все по-често влизат в криминалните хроники и новините: 

1. На 17 април 2019 г. - въоръжен грабеж беше извършен в района на бензиностанция в кв. "Надежда" в София. Извършителят се оказа 20-годишен мъж от село Петърч.

2. На 24 април 2019 г. - 16-годишен, маскиран и въоръжен с газов пистолет, опита да ограби магазин в Хасково. Жената обаче запазила самообладание и успяла да изблъска нападателя извън помещението.

3. На 5 октомври 2019 г. - 185 хил. лв. бяха откраднати при въоръжен грабеж на банков клон, намиращ се в голям столичен хипермаркет. Два дни по-късно бяха арестувани двама души. Намериха се и почти 2/3 от парите.

4. На 8 ноември - при пореден въоръжен грабеж на банков клон в жк. "Сухата река", маскиран успя да задигне около 1000 лв. При нападението нямаше пострадали. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ