Все още няма яснота какво е довело до днешния инцидент на строеж в София, при който загина работник, а други пострадаха тежко, предаде БНТ. Мъжете бяха затрупани от арматурно желязо на обект в района на столичния пазар "Димитър Петков" и бул. "Тодор Александров".

Инцидентът стана във вторник по обед. Първи на място са пристигнали два екипа на пожарната. Спасителите са намерили работниците затиснати под падналата арматура. За да ги спасят, пожарникарите са използвали кран.


Долетяха още лоши новини след трагедията до пазара "Димитър Петков", първи СНИМКИ 18+

"При заготовка за поставяне на бетон са паднали метални конструкции с ефекта на домино и четирима работници са били затиснати от тези метални конструкции. Единият е починал, останалите са настанени в болнични заведения," съобщи на градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Работи се по това да се установи дали е спазен инструктажът за безопасност на труда, дали пострадалите работници са били в трудови правоотношения и спазена ли е необходимата процедура при поставяне на заготовките за бетон, поясни градският прокурор.

До момента в Трето РУП са разпитани 20 свидетели.

Вече е установено кой е изпълнител на обекта. Иззети са документи. Проверява се дали фирмата е работила с подизпълнители и кой е бил на строежа по време на инцидента. 

Огромна трагедия при извънредната ситуация край пазара "Димитър Петков" в София

Под ръководството на Софийската градска прокуратура се водят действия по разследването на инцидента. Образуваното досъдебно производство е по чл.123, ал.1 от НК - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или правно регламентирана дейност.

Утре предстоят още следствени действия, назначена е съдебно-медицинска експертиза на починалия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!