За съжаление не виждаме адекватно отношение от Столична община, продължаваме да се сблъскваме с нови проблеми, особено при новата онлайн система, която се опитват да интегрират.


Това е поредното изпитание, което всява допълнително напрежение у родителите. Това сподели в ефира на bTV родителят Георги Тодоров, след като стана ясно, че повече от 10 000 деца в София не са се класирали за ясла и детска градина.

,,Вече една година настояваме за адекватна политика за децата в детските градини и ясли. Има пълно неглижиране на проблемите.

Само се пишат програми и се дават интервюта, но нищо не се прави'', допълни той и поиска да бъдат освободени от длъжност всички в Столична община, които не си вършат както трябва задълженията.

Новата система имаше една-единствена цел и това бе да осигури прозрачност при класирането на децата, както и да няма повече физически опашки, за да не спят родителите пред детските градини, както бе в миналото. Да, може да е имало някои проблеми със системата, заяви от своя страна Мария Минчева от Столична община.

По думите ѝ не е вярно, че класирането се е забавило, а е било обявено в точно анонсирания час.

,,Бе приета една амбициозна програма за строителство на детски градини. Очакваме до края на годината да бъдат завършени осем сгради от строящи се 17, което означава откриване на около 1500 допълнителни места. Освен това искам да подчертая, че реалният недостиг не е над 10 000, тъй като предстоят допълнителни класирания'', обясни още Минчева.