Военни сапьори откараха намерения артилерийски снаряд на столичната аерогара „Юг”, заради който целият район беше отцепен още от 10 часа сутринта.

Две патрулки с полицаи и екипи на Спешна помощ и пожарната дежуряха там, докато пристигнат военните. Те обясниха, че ще откарат боеприпаса на безопасно място, където той ще бъде обезвреден.

Извънредна ситуация на столичната автогара "Юг", районът отцепен

„Става въпрос за артилерийски снаряд, дълъг е 28 см с диаметър 7 см. Все още не може да се каже точно какъв вид е. На пръв поглед е силно корозирал, но е много опасен, ако бъде задействан”, коментира пред TrafficNews офицерът, който ръководеше пристигнали сапьори.

 „Снарядът беше до кофите с боклука, полицията дойде в 9,30. Не е ясно кой го е домъкнал и къде го е намерил. Нямаше паника, веднага изведоха пътниците и служителите от автогарата”, разказа продавачката на вестници от най-близката сергия.

Докато се чакаха сапьорите, автобусите продължиха да се движат по график, но тръгваха извън отцепения район.

"Пътувам за Елин Пелин, ще тръгнем навреме, но ми обясниха, че автобусът е извън автогарата", обясни пътник. Друг пък се чудеше колко пъти са разкопавали наоколо, а чак сега са изровили снаряда.