Бившият коалиционен партньор на ГЕРБ - Румен Петков, излезе на протеста в петата му поредна вечер пред Президентството.

Лидерът на АБВ вдигна плакат с колажи от снимки на Борисов, с когото в предишния мандат подписа споразумение за коалиционно управление. Заедно с него на протеста да поиска оставка на кабинета  дойдоха и отломки от партията на Иван Костов. Недалеч от тях застана и бившият депутат от БСП Славчо Велков, както и други политици от левицата. Тук беше и вечният протестиращ Йоло Денев.Пред "Дондуков" 2 в началния час - днес 15.30, имаше повече полицаи с жълти жилетки, отколкото протестиращи.

Хората започнаха да се събират около 18.00 часа. Техните искания остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, както и Велико народно събрание. 

Във Facebook страницата, в която беше обявено днешното събитие, пише, че "има добра новина". "Разходките от днес приключват. Време е за ефективни действия или за още по-ефективни бездействия", пише още в страницата.

В същото време хората на Христо Иванов и ДБ намериха начин да не протестират заедно с левите партии.


Снимка: БГНЕС

Техният протест тази вечер е пред МВР, за да поискат оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради това, че полицаите в "Росенец" не допуснаха сблъсъци между двете групи - активистите на ДПС и "плажуващите" граждани, дошли от София.


Снимка: БГНЕС

Малко по-късно обаче Иванов се появи на протеста пред Министерски съвет. 

През изминалите четири дни протестите започваха пред Президенството и преминаваха през почти всички централни улици и булеварди в столицата. Стигна се до блокиране на движението на "Орлов мост".Явно в понеделник нещата няма да протекат по същия начин, поне такава е заявката. В социалните мрежи пише още, че организаторите ще призоват отново за национална стачка.

За край на протеста е обявен 23:00 часа. 

Недоволни хора се събират в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Шумен и Благоевград. Исканията им са същите както и на протестиращите в София - оставка на правителството и на главния прокурор. Засега проявите протичат без инциденти. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ/БГНЕС

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ