Вандали срязаха с флекс камера на тол системата. Повреденото съоръжение се намирало на пътя към Бистрица, съобщава Нова телевизия.


На мястото веднага е пристигнала полиция. Ще бъдат прегледани записите от видеокамерите в района.
 

„Получих информация за вандалски акт срещу камера на тол управлението в Бистрица. Това не решава проблема. Искам да призова за спокойствие. Ангажиментите, които сме поели със Столичната община, ще бъдат изпълнени”, каза  председателят на УС на АПИ Георги Терзийски. 
 

Пътят към Бистрица е един от тези, които предизвикаха недоволство сред живеещите там, тъй като има неяснота дали ще се глобява заради липса на винетки.
 


В края на 2018 г. бе постигнато споразумение хората, които живеят в Бистрица и Железница да не плащат винетки, но със старта на тол системата казусът отново е актуален.
 
Тази сутрин от АПИ увериха, че в първите дни няма наложени глоби на живущите в тези райони, както и тези отвъд Северната тангента. Жителите в тези населени места заплашиха с протест, като една от мерките е да се затворат пътищата през този уикенд през Бистрица и Панчарево, което ще блокира подстъпите към Самоков, Боровец и околните села, които са предпочитана дестинация за пикник.