Тримата мъже, които бяха задържани след преследване и стрелба в София, са криминално проявени. В автомобила им не са открити забранени вещества. Това съобщи пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, цитиран от „Фокус“.

Както БЛИЦ първи съобщи,
екшънът се разигра на кръстовището на столичния бул. "Ботевградско шосе" и ул. "Летоструй". 

„Днес около 11.00 часа колеги от специализираните полицейски сили са подали сигнал със стоп-палка за спиране на автомобил с три лица в него. Автомобилът не се е подчинил на сигнала, опитал се е да блъсне единия колега, който в последния момент е отскочил. Моментално са организирани заградителни мероприятия на територията на столицата“, обясни Иванов.

Той посочи, че след това автомобилът е засечен от друг патрул, който също подава сигнал за спиране. „В следствие на това колата се е насочила към полицая и го е закачила с бронята, но той за късмет е бил с добра екипировка и не е пострадал сериозно. Това е наложило колеги, които са били с него, да произведат изстрели с пистолет в гумата и са я спукали“, обясни Иванов.

Директорът на СДВР посочи, че са задържани три криминално проявени лица. "На пръв поглед в автомобила не са открити забранени неща, но не изключваме те да са били изхвърлени. Има множество туби, за които има съмнение, че са съдържали забранена субстанция. Куче, обучено да реагира на наркотици, е реагирало, но все още няма информация да са открити такива в автомобила“, каза още той. Иванов уточни, че лицата са криминално проявени за най-различни грабежи, кражби, наркотици, а документите на автомобила са изправни.