Напоследък зачестиха съобщенията за продънващи се покриви на сгради на културни институции, вследствие на натрупалия сняг. И покривът на Националния исторически музей е от същия тип като на продънилите се покриви и не е ремонтиран от 1974 г. Това обясни директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.
„При нас обаче няма такива проблеми, не само защото разполагаме с 200 000 лв. за ремонти, а и защото след всеки паднал сняг двама-трима общи работници веднага се качват на покрива и докато снегът е още пухкав го изриват на земята. Вследствие на това, когато започне затоплянето, върху покрива не остава и грам сняг, който да се топи”, похвали се историкът.
 

„Така че препоръчвам на колегите метода на НИМ, който ще ги спаси от излишни неприятности и може би ще спаси човешки живот”, изтъкна той.
 
Както БЛИЦ съобщи под тежестта на снега пропадна част от покрива на Националната библиотека в София. Един човек беше ранен. Протекоха покривите и на Етнографския музей и Националната художествена галерия в София.