3-годишно дете и баба му бяха блъснати от камион за смет в петък в София. Бабата е загинала, а внучето й е с тежки наранявания, съобщава "Монитор".

Тежкият инцидент с жертви и пострадали е станал в микрорайон 6 на столичния квартал „Люлин“, пред блок 615, при улиците "Петър Горанов" и ул. "605"  

Фаталният инцидент се е случил минути след 11 ч. По непотвърдена информация жената е отивала до близката детска кухня, за да вземе храна за внучето си.

Единият крак на 62-годишната жена е бил затиснат под камиона. Притеклите се на помощ спасителни екипи се наложило да използват специална техника, за да повдигнат тежката машина и да освободят крака на бабата на детето.

Пострадалата жена е била с животозастрашаваща открита фрактура на крака. Тя е откарана с линейка в "Пирогов", но въпреки усилията на лекарите жената е починала в противошоковата зала на болницата.


Извънредни новини за пострадалото дете в ужаса с труп в "Люлин"

Детето е с фрактура на главата. То бе прието по спешност и оперирано в болница "Пирогов" в петък следобед.

Не са ясни причините за трагедията. Детето и неговата баба не са пресичали на пешеходна пътека.

Най-вероятно камионът е блъснал 62-годишната жена, докато е карал назад. Градският прокурор Илиана Кирилова съобщи на брифинг, че водачът е около 60-годишен, с отрицателна алкохолна проба.

Изчаква се да премине стресът, тъй като сега не е в състояние да даде показания.

Шофьорът на камиона е изпаднал в шок след удара и е бил прегледан от лекарски екип. Полицията разследва трагичния инцидент.

Първоначалните данни сочат, че жената е вървяла от страната на камиона и тя е поела първоначалния удар.

Камионът се е движел към кофите за отпадъци. Според разследващите шофьорът е гледал към кофите и не е видял идващите отляво жена и дете. Камионът се е движел напред и завивайки надясно, не е видял пресичащата жена с детенцето и е последвал ударът.

Издирват се свидетели на инцидента, но съседите, които са преки очевидци на катастрофата, също са в шок, обясниха от прокуратурата. Извършен е оглед на място, разследването продължава. В болница е бил откаран и шофьорът на камиона, комуто по-късно е станало зле.

"Разхождах се из квартала, когато видях, че камион за боклук буквално помете жена и дете. Тя остана да лежи на платното, докато то успя да се изправи, макар и с кръв по главата. Не мога да повярвам на очите си", разказа очевидец.