Представяме ви сигнал, получен в платформата на Helpbook.info, относно движението на автобусите, които обслужват Летище София. Мъжът се оплаква, че ежедневно колите на градския транспорт спират неправилно на спирките на Терминал 2.

Пратил е и снимки, за да потвърди написаното.

"Почти ежедневно ставам свидетел на неправилно спиране на автобусите от линиите на градския транспорт на спирки с номера 2454 и 2455 на Терминал 2 на летище София.

Както се вижда на снимките в сигнала, които направих, автобусите спират отвъд загражденията на спирка 2454 и пътниците трябва да прескачат загражденията, за да се качат в автобуса.

Това освен че е супер нелепо, е и предпоставка за спъване и/или нараняване на пътниците, като в случая е интересно чия би била вината, ако стане такъв инцидент. Летище София или ЦГМ ще носи отговорност при евентуален инцидент с пътник вследствие на така спрял автобус?

Другото, което се случва най-редовно, е автобусите да пропускат да спрат на спирка 2455, а да спират на 50-ина метра разстояние от спирката, като така някои пътници, които чакат на спирката, въобще не успяват да се качат на автобуса, а другите, които вече имат такъв неприятен опит, чакат в калта, за да не изпуснат автобуса.

Това поведение на автобусните шофьори от една страна има отражение върху пътниците поради създаваните неудобства за ползване на градския транспорт, а от друга - създава лош имидж на страната ни като цяло пред тези, които за пръв път я посещават и за тяхно нещастие им се налага да ползват услугите на столичния градски транспорт", пише в сигнала.