Публичните пространства в столицата ще бъдат използвани за различни тематични събития. Целта е да бъдат разпознати от гражданите и гостите на София като място за социален живот, култура и забавления.

Тази Коледа при спазване на всички противоепидемични мерки на площад “Славейков” под егидата на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от общинското дружество “Пазари Юг” ЕАД ще бъде организиран коледен базар по примера на големите европейки столици. 
 
На площада ще бъдат разположени дървени къщички с богата украса, зона за забавление, кът за Дядо Коледа и голяма коледна елха. Ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. За доброто настроение за посетителите е предвидена културна програма.

За пешеходната зона пред съдебната палата е предвиден фермерски пазар, който в бъдеще ще стане седмичен. През годините “Пазари Юг” ЕАД натрупа голям опит в организирането на различни успешни събития в София, Любляна, Виена и Братислава. 
 
Общинската фирма стопанисва пазарите Красно село, Иван Вазов и Борово. Тя организира традиционните големи фермерски пазари на ул. Оборище пред храм-паметника "Александър Невски".