На 9-ти май медицински комплекс „Софиямед“, включващ университетска болница и 2 диагностично-консултативни центрове, празнува цели 9 години от своето основаване.

Както винаги досега в името на здравето на пациентите ще отбележи празника с кампания от безплатни прегледи от водещи специалисти по 9 медицински направления.


 
Записването за тях се осъществява онлайн през сайта на лечебното заведение и платформата на Superdoc.bg - https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-pregledi-po-sluchay-9-godini-sofiamed, както и на тел.0895 555 444 и 02 465 00 00.
Прегледите, свързани с едни от най-честите социално-значими заболявания ще се осъществяват в седмицата 10-16 май по специалностите:
- кардиология
-съдова хирургия
-ушно-носно-гърлени болести
-детски болести
-акушерство и гинекология
-ендокринология
-гастроентерология
-обща и лапароскопска хирургия
-онко хирургия
 
За 9г. „Софиямед“ се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ.

Благодарение на водещите си специалисти по различни медицински направления, модерната материална база и съвременна апаратура „Софиямед“ е едно от водещите лечебни заведения не само в гр. София, но и в цялата страна.
 
„В контекста на пандемията от COVID-19 нашите ДКЦ-та бяха първите в страната, които предложиха пакетна услуга за диагностика на пациенти с активна ковид инфекция или такива, които вече са я преболедували.

Още в началото на епидемичната обстановка нашата лаборатория за PCR диагностика беше официално сертифицирана от Министерството на здравеопазването, като имаща право да извършва и потвърждава проби за ковид.

Бяхме първите в страната, които предложихме на пациентите услугата експресен PCR тест с резултат за 1 час. В навечерието на празника ни стартирахме и тест за Т-клетъчен имунитет стещу SARS-COV-2.

Разкрихме за много кратко време ковид отделение с капацитет към момента от 140 легла и организирахме работата на екипите му с опитни специалисти по инфекциозни болести.

Важна роля за неговата дейност имаха специализантите, младите лекари и специалисти, които натрупаха много бързо опит.

Свършихме изключително много работа за кратко време през изминалата година, и благодаря на колегите и пациентите ни за това, че заедно с нас бързо се адаптираха към новата действителност.

От откриването на комплекса до днес, най-важното за нас остава доверието на пациентите ни. Благодаря им за него, защото то е в основата на нашия успех. Продължаваме да работим за тях“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.