Сигнал за липса на нормален път до автобусни спирки в кв. "Манастирски ливади". Служители от съседните бизнес сгради твърдят, че стигат до офисите си с риск за своята безопасност, предава bTV.

Всеки ден обувките на Десислава Бацанова са в кал заради липсата на асфалтиран път до автобусната спирка, която използва. За нея е истинско предизвикателство да стигне до работното си място всеки ден.  

Два пъти подава жалба за липса на достъп до спирката в контактния център на Столична община. На втория сигнал от края на месец ноември миналата година Десислава получава отговор след почти три месеца.

"Служителите от районната администрация са извършили оглед на място и по документи, като са установили, че към този момент пешеходния достъп от сградите до посочената автобусна спирка на бул. ''България'' и обратно е възможен по съществуващите по регулация тротоари“, написаха от общината.


Снимка: btvnovinite.bg

Подобно е положението на спирката от другата страна на булеварда, която попада в съседния район ''Триадица''. Десислава и колегите й настояват на мястото на калния склон да се изградят стълби, а състоянието на тротоара да бъде подобрено.


Снимка: btvnovinite.bg

От район „Витоша“ планират да поставят и пешеходни пътеки, но не се ангажират със срокове. Засега съветват хората да използват тротоара от другата страна на улицата, въпреки че към момента няма зебра, по която безопасно да пресекат улицата.