Бели, черни, смесени. Грациозни, гальовни, шумни, изнервени, любвеобилни. Техният стрийт стайл е неподражаем. Всичко това са софийските котки. Често не забелязваме бездомните животни, защото сме забързани и потънали в ежедневието си, пише Вести бг.

А те, освен, че се борят абсолютно сами с живота, някак са успели да запазят дивото и красивото в себе си. И ако не сме успели да се насладим на необходимата дневна доза котешка красота, за нас се грижи една популярна Facebook страница – Cats of Sofia. 

Там са уловени най-интересните моменти от котешките потайности на столицата.

„Както земята не е дом само на хората, така и София не е град обитаван само от тях. Котките на София са навсякъде, надничащи от някое мазе, на припек върху нечия кола, топлещи се върху капака на някоя шахта зимата или огласящи квартала нощем, когато са в любовно настроение.“, казва авторът на проекта, който подбира за нас най-интересното от света на котешкия живот.

Без да сме гении, можем да се сетим, че зимата идва, а с нея условията за живот за бездомните животни стават много по-трудни.

„Страницата има за цел просто да покаже тези котки, да покаже, че както хората всяка от тях има своята уникална окраска, поглед, характер и съдба и също са живи същества. В крайна сметка, улицата не е най-подходящият дом за тях и е прекрасно, когато хора взимат и приютяват животни в своите домове, правейки един живот по-щастлив“, допълва създателят на страницата.

Това е добро напомняне за всички, които желаят да бъдат полезни и разбира се, могат да си го позволят.

А ние само можем да си пожелаем някой ден котките на София, Пловдив и всички останали градове да ни поканят на фотосесии в топли и уютни домове. Защото са намерили такива.

Завършваме с цитат от Миленита и нейната песен "Черни котараци", който казва мъдрото: "Мац пис-пис-пис".